Artikel

Wat is nou eigenlijk linkbuilding?

Wat is nou eigenlijk linkbuilding?

Wat we verstaan onder Linkbuilding is het verkrijgen van relevante links op andere websites, die naar naar je eigen website "backlinken". Linkbuilding heeft als doel om een hogere positie in zoekmachines te verkrijgen met als resultaat meer bezoekers op uw website.

Kwalitatieve links

Alle websites gebruiken links om naar andere pagina's en websites te verwijzen. Al die websites samen vormen het internet. Vanaf welke websites gelinkt wordt is ook belangrijk, van belangrijkere websites wegen de backlinks zwaarder dan van andere websites. Voor marketeers zijn er tools die deze vorm van linkbuilding gemakkelijker en minder tijdrovend maken. Een voorbeeld van zo'n dienst is LinkTastic deze tool bied websites aan met een hoge domeinautoriteit waar artikelen op geplaatst kunnen worden met zwaarwegende (kwalitatief goede) backlinks.

Interne links

Met interne links worden de links binnen je eigen website bedoeld. De interne linkstructuur is belangrijk voor zoekmachine-optimalisatie. Met de interne linkstructuur kun je aan zoekmachines duidelijk maken welke pagina’s het belangrijkste zijn.

Goede backlinks komen je positie in de zoekresultaten altijd ten goede. Linkbuilding is echter een zeer tijdrovende klus maar de moeite waard.